Osteopati

Hva er osteopati?
Osteopati er en helhetlig behandlingsform som er godt egnet for pasienter i alle aldre. Osteopater ble 1.5.2022 godkjent som autorisert offentlig  helsepersonell, og har nå lik status som leger, tannleger, fysioterapeuter og kiropraktorer. Det er trygt å gå til en osteopat.

Hvordan arbeider en osteopat?
Osteopaten legger vekt på å se sammenhengen mellom dine symptomer, skadens opprinnelsessted og hvilken relasjon plagene har til tidligere traumer som fall, slag og ulykker. Osteopatene på OK klinikken på Majorstuen i Oslo arbeider for å normalisere bevegelsen mellom ledd og bindevev, og gjenopprette eller bevare god sirkulasjon i kroppens organ- og nervesystem.Vi holder til i Majorstuveien 36 som kun ligger 200 meter fra Majorstuhuset.

 

 

Osteopati egner seg som behandlingsform for både voksen, barn og baby. Osteopati er et veletablert og anerkjent undersøkelses- og behandlingssystem for hele bevegelsesapparatet. Osteopati er en god behandlingsmetode for å oppdage og behandle plager i form av nedsatt eller låst leddbevegelighet, nedsatt bevegelighet og spenninger i muskler og bindevevsnettverket, samt sirkulasjonsforstyrrelser.

Hva gjør en osteopat?
Våre osteopater har en helhetlig tilnærming til kroppen og ser sammenhengen mellom dine symptomer og skader i relasjoner til tidligere fall, slag eller ulykker. I tillegg vil osteopatene undersøke arrvev i kjølvannet av infeksjoner og betennelser man har hatt. Osteopatene ved vår klinikk ved Majorstuen i Oslo har ett tett samarbeid med våre kiropraktorer, fysioterapeuter, massører og akupunktører, og sammen gir vi deg et helhetlig behandlingstilbud.

Hva behandler en osteopat?
Summen av skader og sykdom du utsetter deg for gjennom livet skaper spenninger og arr i kroppens vev, som gradvis øker muligheten for ubehag og symptomer og over tid kan føre til smerter og plager. Gjentatte belastninger på muskel- og skjelettsystemet kan være med på å gi feilfunksjon og smerter. Osteopater behandler smerter og plager i rygg, nakke, kjeve, armer og ben. Andre plager kan være idrettsskader, migrene, hodepine, og fordøyelsesproblemer.

Kroniske infeksjoner som ørebetennelser og gjentagende urinveisinfeksjoner er også områder som kan behandles av osteopater. Spenninger og nedsatt bevegelighet i bløtdelene kan føre til nedsatt sirkulasjon. Slik kan bakterier lettere få grobunn. Ved å gjenopprette god og normal sirkulasjon blir ofte toleransegrensen hevet slik at man ikke utvikler ny infeksjon like lett.

Osteopatisk behandling i forbindelse med graviditet kan være både forebyggende og behandlende for bekkenproblematikk, samt for smerter i hofter, rygg og skuldre. Gravide med bekkenløsning kan også benytte seg av osteopatibehandling.

Osteopaten er opptatt av å optimalisere helsen din. En osteopat ser kroppen som en helhet og legger til rette slik at hver enkelt del i kroppen virker optimalt gjennom manuell behandling. Ved å arbeide for bedre funksjonalitet kan osteopati også være forebyggende.

Hvordan behandler en osteopat?
Første gang du kommer til time vil osteopaten foreta en kartlegging av din sykdomshistorikk og livsstil. Det gjennomføres også grunnleggende mekaniske og nevrologiske undersøkelser. Våre osteopater vil foreta spesifikke undersøkelser basert på symptomene og plagene du beskriver.

Osteopatene kan be om å få se på ditt bevegelsesmønster eller observere din holdning og funksjon. Gjennom rutineundersøkelsen vil våre osteopater kunne identifisere og avdekke funksjonsfeil i muskelskjelettet og bindevevsnettverket. Våre osteopater vil så i samspill med deg sette opp et behandlingsprogram.

En osteopat undersøker muskel- og skjelettsystemet, bindevevsnettverket og sirkulasjonen i alt vev som er tilgjengelig gjennom palpering (undersøkelse med hendene). Osteopatene undersøker blant annet fleksibiliteten og bevegeligheten til bindevevsnettverket rundt organene i kroppen. Mange av våre osteopater undersøker også fleksibiliteten mellom knoklene i hodeskallen. Dette kalles kraniosakral osteopati. Du kan lese mer om kraniosakral osteopati her.

Osteopati for babyer og barn
Spedbarn og barn med ulike problemer kan ha stor nytte av osteopati. Behandlingsmetoden går inn for å optimalisere funksjonsnivået til hvert enkelt barn. Gjennom undersøkelse ser osteopaten etter spenninger i muskulatur, skjelett og bindevev. Osteopaten vil kunne oppdage problemer knyttet til låst eller redusert leddbevegelighet, nedsatt bevegelighet og spenninger i muskler og bindevevsnettverket som kan føre til sirkulasjonsforstyrrelser.

Osteopati er blant annet en behandlingsform som er verdt å prøve for spedbarn og barn som er urolige, barn som er plaget med kolikk, barn som har en favorittside når de sover, eller barn som er plaget med skjev hodeskalle. Dersom du som forelder i midlertid mistenker alvorlige funksjonsfeil bør lege kontaktes. Skjev hodeskalle hos spedbarn er gjerne forbigående og korrigerer seg selv, men dersom tilstanden ikke går over kan det være lurt å ta med barnet til en sjekk hos osteopat med videreutdanning innen kraniosakral osteopati.

Osteopati vil også kunne være et supplement til behandling av barn som har stramt tungebånd eller som av andre grunner har vanskeligheter med amming. Til oss kommer gjerne foreldre med barn som har fått kirurgi mot stramt tungebånd, og ønsker oppfølging hos våre barneosteopater. Vansker og problematikk knyttet til amming kan ha sammenheng med spenninger i muskulatur eller nedsatt bevegelighet i nakke- og kjeveledd hos den nyfødte. Dette kan osteopaten hjelpe med.

Flere av våre osteopater har lang erfaring og god kompetanse med behandling av spedbarn og barn, og har spesialkompetanse gjennom videreutdanning innenfor dette fagområdet. Osteopatene Amy, Andrea og Hilde kan hjelpe deg og ditt barn. 


OK klinikken holder til i Majorstuveien 36 som ligger ca. 200 meter fra Majorstuhuset. Ønsker du å bestille time kan du ta kontakt med oss på tlf: 23 21 38 00, e-post til mail@okklinikken.no eller benytt deg av vårt online bookingsystem for å sette opp en førstegangstime hos en av våre osteopater. Velkommen skal du være!

 

Studentrabatt på osteopati på Majorstuen
Ved fremvisning av gyldig studentbevis får studenter 20% på osteopati hos OK klinikken.

Relaterte artikler

Forskning har vist at osteopati og osteopatisk behandling hos en gruppe for tidlig fødte (premature) spedbarn reduserte risikoen både for...

Har du plager med hodepine eller migrene? Våre terapeuter har god erfaring innenfor behandling av migrene og spenningshodepine.

 

Kolikk kan være frustrerende og smertefullt for både foreldre og barn. Våre osteopater på OK klinikken har lang erfaring innenfor b...

Hjernerystelser gir oftest kun forbigående plager. Det er derimot enkelte som kan få senskader og langvarige plager etter en hjernerystelse. De...

Kjevespenninger og anspent kjeve er en mulig årsak til hodepine, svimmelhet, øresus og smerter i nakke og skuldre. Rett behandling av plagene ...

Opplever du plager med astma eller KOLS? Det kan være du har forsøkt mange ulike behandlingsformer, men ikke funnet noe som fungerer for ...

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden