Om OK Klinikken

OK klinikken AS ble startet opp av fysioterapeut Hilde Vermedal i 1983 under navnet Valkyrien Fysikalske Institutt.

 

I 2001 flyttet instituttet fra Vinkelgården ved Majorstukrysset til Jacob Aallsgate 18, hvor vi ble i nøyaktig 10 år, først under firmanavnet Majorstuen Osteopati, og senere Majorstuen Osteopati og Kiropraktikk AS. I 2010 flyttet vi tilbake til Majorstukrysset, og inn i Majorstuhuset i Valkyriegaten 8, som er knutepunktet for T-banetrafikk fra hele Oslo, og med god koordinering for tog fra NSB og Flytoget. Høsten 2020 flyttet vi klinikken til Majorstuveien 36 som er i nabogården til Jacob Aallsgate, som er der vi var tidligere. For de som er gammel nok til å huske det, så holder vi nå til i lokalet der Majorstuen Politistasjon holdt til tidligere før de flyttet.  Lokalene er totalrenovert og er moderne, hyggelige, og smakfullt innredet. 

 

 

 

Gjennom forebygging og behandling fokuserer klinikken på å gi økt bevegelighet og bedre livskvalitet til de med plager som følge av skader, sykdom, smerter, energisvikt og livsstilsproblemer. Gjennom å tilby alt på et sted og kombinere våre ulike behandlingsformer ønsker vi å gi våre pasienter et helhetlig og sammensatt tilbud som møter deres behov på en best mulig måte. Vår behandling skal bidra til å gi folk et godt liv gjennom økt bevegelighet, økt arbeidsglede, økt effektivitet og redusert sykefravær. Vi ønsker å gi folk styrket vitalitet og livsglede.

Klinikken har etter hvert knyttet til seg flere forskjellige profesjonsgrupper. Vårt ønske om å ivareta pasientenes helse på best mulig måte har bidratt til et ønske om å jobbe tverrfaglig. Vi har i den anledning knyttet til oss dyktig helsepersonell og tilbyr følgende behandlingstilbud:

 

  • Osteopati
  • Fysioterapi
  • Kiropraktikk
  • Psykomotorisk fysioterapi
  • Lymfedrenasje
  • Akupunktør
  • Personlig trener
  • Massasje
  • Arbeidslassvudering
  • Dyreosteopati

 

Ord fra daglig leder Hilde Vermedalhilde_zoom.jpg

Avkobling som ferie, helger og andre avbrekk fra hverdagens kjas og mas er viktig for helsen vår. Enten vi er sammen med venner, kjæresten, ektefellen eller barn så har kropp og sjel godt av å oppleve den enkle og ukompliserte hverdagen det er ved å sitte i strandkanten og se barna leke uforstyrret, ta seg en joggetur når på dagen man måtte ønske, plukke blomster på enga, kjenne lukten av salt sjø eller frisk fjelluft, stå på ski, rulle seg i snøen, lese en god bok med et glass vin med avslått mobil og uten en eneste avtale i avtaleboken. Det får man sjelefred av, man senker skuldrene, puster dypere og mer avslappet, og kroppen din blir mye mer venn med deg. Det er deilig.

Du nedprioriterer deg selv
Hadde det ikke vært fint å ha det slik med seg selv ellers på året også? Det er noen tider på året hvor man lover seg selv at neste uke; da skal jeg begynne å trene jevnlig og spise riktig. Det er det vi kaller egenpleie. Ta vare på egen kropp og sjel. Men hvorfor får man det ikke til, hvorfor er det så vanskelig? Hvorfor tar jobben og familielivet all tiden? Hvorfor planlegger vi så mye i avtaleboken at det blir umulig å gjennomføre med den tiden vi har til rådighet? Hva med å ta litt bedre vare på seg selv? Man behøver ikke å være perfeksjonist på jobben, og man behøver ikke å ha huset fritt for hybelkaniner til enhver tid. Har du tenkt på at du nedprioriterer deg selv, og at alle andre kommer foran deg og dine behov?

Nøkkelen til det gode liv
Nå er tiden inne for å gjøre visse grep. Nøkkelen til det gode liv ligger i å balansere jobb, egenpleie, familieliv og venner. Er du i tillegg venn med kroppen din ved å gi den sunn mat og rikelig med mosjon, har du kommet et godt stykke på veien. For noen av oss er dette dessverre ikke nok. Rett og slett fordi man har latt det gå for langt. Kroppen er ikke venn med deg lenger, den er stiv og verker. Da kan vi ved OK klinikken hjelpe deg. Vi kan tilby offentlig godkjente helsetjenester, og alternative terapiformer. Tilbudene våre strekker seg fra osteopati, kiropraktikk, fysioterapi, lymfedrenasje, akupunktur, kopping, vi tester matintoleranse, massasje og aromaterapi. Vi behandler kvinner som menn, gravide, barn og babyer. Kort og godt har vi et tilbud for alle.

Bilen sender man på service, hva gjør man med kroppen?
Har du foreløpig ikke noen plager, eller er du i en god fase med lite eller ingen symptomer, vil jeg anbefale deg å ta en sjekk en gang i året, for å få satt i gang tiltak mot den nedsatte bevegeligheten og økte muskelspenninger som enten skyldes et lite arrvev som oppstod etter en betennelse, eller nedsatt leddbevegelighet som har kommet i kjølvannet av et tungt løft, et feilløft, eller av at du rett og slett nøs med bøyd og rotert rygg. Økt bevegelighet vil stimulere og øke blodsirkulasjonen, og styrke immunsystemet ditt. Det er nemlig summen av alle de tingene som skjer med kroppen, som til slutt gjør at du får plager. Hvorfor ikke ligge litt i forkant? Bilen vår sender vi på service. Der ligger vi i forkant. Det er et tankekors at man med kroppen venter til den streiker før man gjør noe!

Hold muskelspenningene i sjakk!
Det er på tide å ta seg selv mer på alvor. Kom til oss når du sliter og har det vanskelig, eller dersom du har lyst til å forebygge plager. Du sliter ikke ned leddflatene dine like raskt dersom du holder muskelspenningene i sjakk. Det kan bidra til en bedre alderdom. Det er noe å tenke på for kroppen skal vare lenge!

Våre tilbud passer alle kropper
Til slutt vil jeg nevne spesielt noen av våre uforglemmelige tilbud. Du burde jevnlig unne deg litt velvære ved å ta en vidunderlig massasje. Glem hverdagsmas og stress. Kobl av, nullstill tilværelsen, og vær sanselig. Dette anbefales sterkt både for kvinner og menn. Hos oss kan du og kjæresten også få massasjen samtidig, hvis det skulle være ønskelig. Eller kanskje du ønsker noen rundt deg en slik opplevelse? Eller ønsker du at arbeidstakerne dine skal få en påskjønnelse i retning helse og velvære? Kjøp et gavekort i fødselsdagspresang, som påskjønnelse, eller en gave til jul!

Behandling eller velværepleie, du vil få senket skuldrene og det er ikke til å komme i fra at du vil få det morsommere, og du vil merke at du får mer overskudd. Tar du vare på deg selv, er det lettere å gi noe til andre! Da er livet herlig!


Ha en fin dag!

Hilde Vermedal, Daglig leder
Osteopat DO, Akupunktør, Fysioterapeut