Lymfedrenasje

Lymfedrenasje kan virke forebyggende og øke kroppens funksjonalitet. Pasienter med lymfødem eller hevelser har ofte behov for behandling mot ømhet og lindring av plager. Målet med lymfedrenasje er å øke lymfesirkulasjonen og oppnå økt funksjonalitet. Vår terapeut på klinikken på Majorstuen i Oslo er utdannet innenfor fysioterapi og osteopati, og har inngående kjennskap til menneskets oppbygning av lymfesystemet.

 

Lymfedrenasje hjelper kroppen med å bearbeide og drenere vekk væske. Lymfesystemet er kroppens transportsystem som jobber sammen med blodomløpet med å føre bort slaggstoffer og ivareta kroppens immunforsvar. Skader på lymfesystemet fører til at slaggstoffene ikke utsondres og gir hevelser i kroppen. Disse hevelsene kan skape plager, smerter og nedsatt kroppsfunksjon. Vår terapeut benytter seg av flere ulike teknikker for å bearbeide lymfesystemet. Gjennom en førstegangskonsultasjon med vår terapeut vil det foretas grundige undersøkelser av dine plager og din sykdomshistorikk for å kunne komme frem til rett teknikk og behandlingsform for deg. Du finner klinikken lokalisert sentralt på Majorstuen i Oslo med enkel tilgang til kollektivtrafikk. 

Hvem kan behandles med lymfedrenasje?

Lymfødem er en kronisk sykdom som krever jevnlig vedlikeholdsbehandling ved hjelp av lymfedrenasje. Lymfedrenasje kan også benyttes i forbindelse med hevelser knyttet til overtråkk, kneskader, operasjoner og lignende. Dette er også en behandlingsform som kan benyttes forebyggende for allerede friske personer, for å få i gang lymfesystemet og skape en renselsesprosess.

Lipødem er en tilstand med unormale ansamlinger av fett under huden, ofte lokalisert rundt  begge lår og legger, men også rundt hofte og seteparti. Lymfedrenasje kan virke lindrende og hemmende for utviklingen av tilstanden. 

Hvordan er lymfedrenasje som behandlingsform?

Målet med manuell lymfedrenasje er å stimulere sammentrekningene i lymfebanene og forbedre lymfesirkulasjonen. I første fase arbeides det med å få redusert hevelsen så mye som mulig. I andre fase arbeides det med å bevare og forbedre resultatet fra første fase, samt for å påvirke og minske dårlig sirkulert bindevev (fibrose).

 

Ønsker du å sette opp en time til vår terapeut, ta kontakt med oss på telefon 23 21 38 00 eller bestill en time via vårt online bookingsystem.

 

Relaterte artikler

Smerter i armen kan komme av flere årsaker, men det kan ofte ha sammenheng med spenninger i nakken, skuldre og rygg. Dersom du har utpregede plager o...

Har du smerter i benet? Det kan være mange årsaker til at smerter i benet oppstår. Ofte kan årsaken til smertene komme fra et annet sted...

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden