Kolikk

Kolikk kan være frustrerende og smertefullt for både foreldre og barn. Våre osteopater på OK klinikken har lang erfaring innenfor barneosteopati og behandling av spedbarnskolikk. 

Som nybakte foreldre kan man være usikker på hvordan kolikken skal overvinnes, og usikker på hva som er rett behandling.  Gjennom en helhetlig undersøkelse vil våre osteopater kunne finne årsaken til gråteanfallene og finne rett behandlingsmetode for barnet.  

Spedbarnskolikk defineres ved at et sunt spedbarn viser tydelige periodevise smerter. Kolikk kan også gi voldsomme gråteanfall i inntil 1-3 timer, flere ganger i uken. Anfallene starter ofte i 1-4 ukers alderen og avtar rundt 3 måneders alderen. Ofte oppstår symptomene etter måltid eller om kvelden. Det er flere teorier til hvorfor kolikk oppstår, og noen forskere mener at kolikk kan komme av umoden tarm, for sjelden eller for hyppige måltider eller feilstilling i nakken. Dersom du er usikker på om barnet ditt har kolikk, la en lege eller helsestasjonen undersøke barnet ditt. Spedbarnskolikk kan hos noen skyldes en forbigående kumelkintoleranse. Barnet kan få i seg kumelk gjennom morsmelkserstatning, eller gjennom amming dersom mor har drukket melk eller spist ost. Man kan oppleve forbedring ved å fjerne alle kumelkprodukter, dette innebærer også at mor bør føre en melkefri diett. 

Dersom tiltakene dere utfører i hjemmet ikke gir resultater er kiropraktikk eller osteopati terapiformer som erfaringsmessig gir gode resultater med spedbarnskolikk. Som foreldre ønsker man barnet sitt beste og ønsker å hjelpe barnet sitt, men kan allikevel være skeptiske til eller redd for manuell behandling av spedbarn. Både kiropraktorene og osteopatene hos oss gir en veldig skånsom, men effektiv behandling til spedbarn. Gjennom lang erfaring med behandling av barn med kolikk ser man at behandling ved manipulasjon er med på å optimalisere barnets funksjon, og rette opp eventulle skjevheter i nakke og rygg. Dette gir barnet bedre bevegelse og sirkulasjon, og er med på å gjøre plagene mindre. 

Her på OK klinikken har vi flere terapeuter som har lang erfaring med behandling av spedbarn og spedbarnsrelaterte plager. Blant annet osteopatene Andrea Becher, Amy Jahr og Hilde Vermedal.

Les mer om osteopatibehandling av spedbarn på vår blogg, hvor vi presenterer temaene; Behandling av spedbarn med skjevt hode og premature spedbarn og osteopati.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden