Smerter i armen

Smerter i armen kan komme av flere årsaker, men det kan ofte ha sammenheng med spenninger i nakken, skuldre og rygg. Dersom du har utpregede plager og ønsker å få tilbake din bevegelsesfunksjon raskest mulig vil en av våre terapeuter kunne hjelpe deg.

Enkelte ganger kan det være vanskelig å stadfeste årsaken til smertene i armen, men ved hjelp av grundige og helhetlige undersøkelser vil våre fysioterapeuter kunne se årsakssammenhengen mellom livssituasjon, arbeidssituasjon, og belastninger på muskler og ledd. På denne måten vil fysioterapeuten lettere kunne forstå hvordan plagene har oppstått og hvordan de best mulig kan behandles. Smerter i armene er et utbredt problem noe som kommer av at samspillet mellom skuldre, nakke og armer er komplisert. 

Årsaker til smerter i armen

Du kan kjenne smerter eller nummenhet som oppstår i selve armen eller så kan plagene komme fra strålende smerter fra nakke, rygg og skuldre. Det kan enten stamme fra muskelspenninger, låsninger i ledd, stramhet i bindevevsnettverket rundt organer eller andre anatomiske strukturer. Dersom du har mye spenninger i muskulaturen eller har en prolaps kan dette i noen tilfeller føre til at nerver kommer i klem. Det kan gi utstrålende smerter i armen, og enkelte kan oppleve en nummen følelse. Mange kan også være kjent med plager i armen som er knyttet til musearm og senebetennelse. Dette kan oppstå av flere årsaker, men er ofte knyttet til statiske belastninger knyttet til kontorarbeid.  

Behandling og opptrening hos fysioterapeut

Gjennom behandling hos fysioterapeut kan smertene holdes i sjakk gjennom opptrening og forebyggende arbeid. Spenninger i muskulaturen som igjen kan føre til smerter i armen kan komme av mye statisk arbeid. Smertene kan også komme av belastningsskader eller slitasje. Dette kan ha opphav i feilbelastning på grunn av arbeidsstilling, tunge løft, feil bruk av verktøy eller andre typer belastningsskader. Feil belastning gjør at musklene holdes i spenn og blir overarbeidet, dette vil igjen gi såre og ømme muskler som skaper slitasje. Våre fysioterapeuter ved klinikken på Majorstuen i Oslo har lang erfaring og kunnskap og vil i samråd med deg kunne lage et behandlings- og opptreningsprogram som passer ditt behov og din hverdag. 

Andre årsaker til smerter eller nummenhet i armen kan være låsing i et ledd. Dette skyldes at leddet ikke kan strekkes helt ut eller bøyes normalt noe som gir nedsatt bevegelse. Det kan også ha opphav i dårlig sirkulasjon, som for eksempel kan komme av en betennelse i kroppen eller at man har en trang spinalkanal som kan oppstå på grunn av forkalkninger.

Alle våre fysioterapeuter har lang og bred erfaring og vil raskt kunne diagnostisere hva problemet er og hvor smertene har sitt opphav. Sammen med fysioterapeuten finner dere en behandlingsform som gjør at du raskest mulig opplever bedring.  Vi er en tverrfaglig klinikk og alle våre terapeuter deler kunnskaper og erfaringer. Dersom vi ser at det er behov for oppfølging innenfor et annet fagfelt vil vi raskt kunne henvise videre til en kiropraktor, osteopat, eller akupunktør. Vi finner den rette behandlingen for deg!

Ta kontakt med oss dersom du ønsker å sette opp en time til en av våre terapeuter. Ring oss på 23 21 38 00 eller sett deg opp på en time via vårt online bookingsystem. 

 

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden