Hull i ørene

Ønsker du å ta hull i ørene på en sikker måte til deg selv eller til barnet ditt? Estetiske pene hull er vårt varemerke. Vi benytter sterilt og hygienisk utstyr når vi tar hull i ørene. Alle øredobbene som benyttes er produsert i de allergivennlige materialene titan og medisinsk plast for å ivareta din hud på best mulig måte. Vi befinner oss sentralt på Majorstuen i Oslo og tar hull i ørene på babyer, barn og voksne.

Hull i ørene til små barn og babyer

For å ta hullene på en effektiv og skånsom måte setter vi av god tid når barn og babyer skal ta hull i ørene. Hullene tas med sterile og allergivennlige øredobber. Metodene som benyttes når vi tar hull i ørene er utviklet for å forhindre smitte og infeksjoner i forbindelse med prosedyren. Er du impulsiv eller har du tenkt på å ta hull i ørene over en lengre periode kan vi tilby time raskt ved vår klinikk på Majorstuen i Oslo.

Vi er også genuint opptatt av en pen plassering av øredobben på øreflippen, og bruker god tid på å finne det rette punktet. Kunden godkjenner alltid plasseringen før øredobben skytes på plass.

Vi kan også hjelpe med å rette opp gamle og/eller skeive hull, men da er det viktig at du tar kontakt med oss på forhånd slik at vi kan gjøre en vurdering på om det er mulig for oss å hjelpe deg. Send din henvendelse til oss på e-post sammen med bilder av din øreflipp (gjerne ett med og ett uten øredobb).

Vi tar hull i ørene på mindre barn og babyer ned i fem måneders alderen, men dette er kun dersom øreflippen er stor nok slik at det er plass til å få plassert ørehullkasettene på riktig sted på flippen. Dersom du er usikker vedrørende dette er det bare å ta kontakt med oss via mail og vedlegge et bilde av barnets øreflipp. For å skape en trygg og rolig atmosfære setter vi av 30 minutter når mindre barn skal ta hull i ørene. Enkelte kan føle litt smerte i form av sviing etter at øredobbene har kommet på plass, men dette er veldig individuelt, og den lille smerten som eventuelt oppstår vil raskt gå over. Vi tar også piercing i nesen, og oppover brusken, også dette på en steril og skånsom måte.

Det svir som regel litt når man får hull i ørene. Ønsker man å minimere smerten for barnet kan man kjøpe Emla-krem på apoteket. Smør på et tykt lag både foran og bak en time før ørehulltakningen, og sett på et plaster så ikke kremen tørkes bort gjennom lek og bevegelser.

Øredobbene som benyttes når hullene tas er utviklet i samarbeid med svenske hudleger. Du kan velge mellom øredobber i medisinsk plast eller medisinsk titan, begge materialene passer for deg som er allergisk eller som har sart eller ømfintlig hud. Øredobbene som benyttes er utviklet slik at legeprosessen skal gå raskere og slik at du helt problemfritt kan bytte til andre øredobber etter ca. 6 uker.

Noen enkle råd til deg som nettopp har tatt hull i ørene

 • Unngå å ta for mye på øredobbene i perioden etter innskyting.
 • Husk å vask hendene før du eventuelt tar på de nyinnskutte hullene og før du skal rense hullene.
 • Dersom du vasker håret er dette en god nok rens. Hvis ikke gjør du følgende:
 • Rens hullene morgen og kveld. Det er det siste du gjør før du legger deg, og det første du gjør etter at du har stått opp.
 • Vi anbefaler bruk av lunkent vann og helt ren såpe. Sørg for at vannet renner ned både foran og bak øreflippen. Noen foretrekker å bruke Pyrisept eller Kloheksidin. La væsken renne forbi øredobben både foran og bak så man får bort alt rusk som har hengt seg opp i hullet og øredobben i løpet av natten. Pass på at du ikke får Pyrisept og Klorheksidin inn i øregangen. Hold gjerne en bomullsdott eller en ren klut under flippen når du renser for å forhindre at det renner nedover overkroppen.
 • Ta ikke ut øredobbene når du renser hullene.
 • Først etter 6 uker kan du ta ut øredobbene. Sett da umiddelbart inn nye øredobber.
 • Pass på å tørke bort all fuktigheten etter rensingen. Det er viktig at det er rent, tørt og luftig ved hullene for å unngå betennelse. Tørk derfor foran og bak øreflippen med en Kleenex etter at du har renset.
 • Innskytningsøredobber må ikke brukes etter de angitte første 6 ukene fordi pinnen er 1,3 mm tykk, mens en vanlig øredobbe har en størrelse på 0,6 mm. 24 timer etter at du har tatt ut innskytningsøredobben har hullet krympet til normal størrelse. Hvis du fortsetter å bruke innskytningsøredobbene vil du få et permanent for stort hull. Dette bør du unngå! Kast derfor disse.
 • Dersom du skulle begynne å blø i prosessen hvor du skifter til vanlige øredobber bør du rense noen dager til.
 • Dersom du ønsker å forhindre allergi eller allergiske reaksjoner tenk på hvilke øredobber du benytter. For å forhindre allergi benytt øredobber i medisinsk plast eller titan, og bytt jevnlig mellom disse. Små barn hopper og spretter, de støver og de blir mer skitne enn oss voksne, og får derfor mye mer bakterier på og rundt øredobbene. Siden man da ikke lenger renser er man fortsatt utsatt for å få betennelse. Skift derfor ofte mellom plast og titan, og skrubb øredobbene. Bruk en ny tannbørste for å rengjøre både pynten og låsen på øredobben. Da vet du at de er rene neste gang du skal ha øredobbene på igjen.

 

Mistanke om irritasjon eller betennelse

 • Dersom huden begynner å bli rød eller rødflammet bør du rense hyppigere enn 2 ganger i døgnet.
 • Dersom rødheten ikke demper og/eller minsker i løpet av et par døgn bør man smøre Basimycinsalve (fås på apoteket) rundt hullet foran og bak etter at man har renset. Betennelsen bør gi seg i løpet av en uke.
 • Ta ut øredobbene og la hullet gro igjen dersom betennelsen ikke gir seg.

 

Misfornøyd med hullplasseringen

 • Hos oss er det slik at kunden og vi alltid blir enige om hvor hullet til syvende og sist skal skytes inn. Vi skyter aldri inn hull uten godkjennelse fra den det gjelder eller foresatte før hulltakingen skjer. Smak og behag er som kjent forskjellig, men vi bruker vår lange erfaring til å foreslå den plasseringen vi selvfølgelig mener er best. Noen kan allikevel i ettertid bli misfornøyd. Skulle det skje bør øredobben tas ut så raskt som mulig for å få minst mulig arr. Ta så nye hull igjen etter noen uker.

 

Ønsker du å sette opp en time til hull i ørene, ta kontakt med oss på telefon 23 21 38 00, eller bestill time via vår online booking

 

Når du skal ta ut innskytningsøredobben og bytte til vanlig allergivennlig ørepynt følger du Blomdahls enkle instruksjonsvideo.

 

 

Relaterte artikler

Er det farlig å ta hull i ørene til små barn? Kanskje du er en av de som har vært inne på tanken på å ta hull i ø...

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden