Svimmelhet

Svimmelhet er noe de fleste har vært borte i. Dette kan være veldig ubehagelig og kan medføre kvalme og ubalanse i kroppen. Dersom du opplever langvarige plager med svimmelhet anbefales det å ta kontakt med helsepersonell for oppfølging og behandling. Ved behandling kan man raskere finne årsaken til hvorfor du er svimmel og gjenoppta normal funksjon i hverdagen.

 

Årsaken til svimmelhet

Svimmelhet er en vanlig helseplage og oppstår på grunn av at kroppens balansesystem ikke fungerer som det skal. Svimmelhet kan komme akutt eller man kan oppleve langvarig svimmelhet. En av årsakene til svimmelhet kan blant annet skyldes muskelspenninger eller leddlåsinger i nakke-, og skulderregionen. Slike spenninger kan også føre til bivirkninger som hodepine. Svimmelhet er som oftest helt ufarlig, men oppleves som veldig plagsomt. Svimmelhet kan også være knyttet til diagnoser som krystallsyken, betennelse på balansenerven eller Menieres syndrom. Krystallsyken er en tilstand hvor du opplever å få kraftige anfall av svimmelhet. Anfallene kan blant annet trigges av spesielle bevegelser man gjør med hodet. Krystallsyken er forholdsvis vanlig og øker i forekomst med økt alder. Krystallsyke kan diagnostiseres ved at man foretar tester hvor man fremprovoserer anfallene. Dette kan gjøres ved at man utfører en stillingstest. 

Bivirkninger av svimmelhet

En bivirkning av svimmelhet kan være at man opplever å få bevegelsesillusjoner. Det kan føles ut som om man sitter på en båt, at man går i en trapp som beveger seg eller at jorden snurrer under føttene dine. Dette kalles for vertigo og kan komme i ulike grader. Dette er spesielt vanlig hos eldre mennesker som kan føre til dårlig balanse og gangvansker. 

Behandling av svimmelhet

Dersom du opplever vedvarende eller tilbakevendende svimmelhet kan dette være et tegn på at det er ubalanse i det indre øret. Nedsatt bevegelighet i nakke, eller kjevespenninger kan også være en årsak til svimmelhet. Dersom plagene henger sammen med feilfunksjon og lite bevegelse i kjeve-, nakke- og skulderregionen kan behandlingsformer som kiropraktikk, osteopati eller massasje hjelpe. Både kiropraktorer og osteopater benytter seg av flere ulike teknikker for å korrigere og gjenopprette normal funksjon i ledd, muskler, nervesystem og bindevev.  Ønsker du å få hjelp med dine plager har flere av våre terapeuter lang erfaring med behandling av svimmelhet. Ta kontakt med oss på telefon 23 21 38 00 eller sette opp en time via vår online bookingtjeneste her.

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden