Blogg om barneosteopati del 1: Nyfødte og spedbarn

Osteopati er en svært skånsom behandlingsform, og egner seg derfor godt for behandling av plager hos barn. I denne bloggserien bestående av 4 deler forklarer vår barneosteopat Amy Jahr hvordan osteopaten kan hjelpe med å behandle og forebygge typiske plager og skader hos spedbarn og barn i alle aldre.

Barneosteopat Amy Jahr ved OK klinikken arbeider med lille baby Orest  Barneosteopat Amy Jahr ved OK klinikken arbeider med lille baby Orest
Barneosteopat Amy Jahr ved OK klinikken arbeider med lille baby Orest. Foto: Kristine Å. Skogstad

Les de andre delene av denne bloggserien her:
Del 2: Barnehagebarn
Del 3: Skolebarn
Del 4: Ungdom

Fødselsrelaterte plager
- Selve fødselen kan være en stor påkjenning for både mor og baby, og begge kan slite med fødselsrelaterte plager en stund etter fødselen, forteller barneosteopat Amy Jahr. Hun har erfaring fra behandling av barn, spedbarn, ungdom og voksne i alle aldre. Amy har arbeidet som osteopat på ulike helseklinikker i England, Elverum og Lillestrøm, og har en masterutdanning i osteopati fra European School of Osteopathy i England. Her ved OK klinikken behandler Amy mange spedbarn.

- Eksempler på plager som følger av fødsel er skjev hodeskalle hos baby eller spenninger i muskulatur, skjelett og bindevev, fortsetter hun. Når det gjelder skjev hodeskalle anbefaler OK klinikkens barneosteopater at man tar med barnet for en sjekk hos osteopaten så tidlig som mulig.
- Jo tidligere man får startet behandling, jo lettere vil man kunne oppnå gode resultater, forteller osteopat Amy. Skjev hodeskalle hos spedbarn er ofte et forbigående problem som korrigerer seg selv. Allikevel kan mange oppleve at tilstanden vedvarer. Da kan behandling hos osteopat hjelpe.
- Dersom man har mistanke om alvorlige funksjonsfeil hos barnet, må man kontakte lege, understreker Amy.


Mange er plaget med stramt tunge- og /eller leppebånd
Plager knyttet til stramt tunge- og/eller leppebånd er en av de vanligste årsakene til at spedbarnsforeldre oppsøker barneosteopaten her ved OK klinikken. 
- Her hos oss får vi daglig besøk av spedbarn, og mange av disse kommer med plager knyttet til stramt tunge- og/eller leppebånd, forklarer barneosteopaten. Barna har ofte fått kirurgi mot stramt tungebånd, og foreldrene ønsker råd, veiledning og oppfølging hos våre barneosteopater i forbindelse med dette.
- Vansker og problematikk knyttet til amming kan oppstå som følger av spenninger i muskulatur eller nedsatt bevegelighet i nakke- og kjeveledd hos den nyfødte. Dette kan ha sammenheng med stramt tunge- og leppebånd, forteller osteopat Amy.
- Vi hjelper med å løsne opp i disse spenningene, samt sørge for økt bevegelighet i ledd og muskulatur, fortsetter hun. I tillegg vil osteopaten kunne gi råd for utføring av tøyeøvelser etter klipp av tunge- og leppebånd hos lege.


Foreldre vil kunne merke stor forskjell
- Det er ingen tvil om at mange barn har bruk for oppfølging hos behandler, mener barneosteopat Amy. Hun trekker frem kolikkbarn som eksempel på pasientgruppe som har stort utbytte av behandling med osteopati. Gjennom lang erfaring med behandling av barn med kolikk ser vi at osteopati kan bidra til å optimalisere barnets funksjon, og rette opp eventuelle skjevheter i nakke og rygg. Dette gir barnet bedre bevegelse og sirkulasjon, og er med på å gjøre kolikkplagene mindre.

- Foreldre vil kunne merke stor forskjell etter kun få behandlinger, mener osteopat Amy.

Har du spørsmål om barneosteopati, eller ønsker du å bestille time til osteopati for ditt barn? Våre barneosteopater Amy, Andrea og Hilde kan hjelpe deg. Bestill time via vår online booking, e-post til mail@okklinikken.no eller tlf: 23 21 38 00.

Flere Blogg-innlegg

Få 40% rabatt på massasje hele uken frem til 30.09! Forhåndskjøp massasjetimene innen 05.07 kl. 16.00, og timene kan brukes innen 30.09...

Stress, angst og søvnløs? Osteopati for bedre livskvalitet.

Ostepati har vist seg å være nyttig for å lindre symptomer som angs...

Parkinsonpasienter, oppdag HÅP gjennom Muskelterapi.

Muskelterapeut Mattias Lövgren med sin bachelor i osteopati har med sin tilpassede tilnær...

Se også

Forskning har vist at osteopati og osteopatisk behandling hos en gruppe for tidlig fødte (premature) spedbarn reduserte risikoen både for...