Koronasmitte førte til melksyresymptomer i bena

Koronasmitte førte til melksyresymptomer i bena

Ettervirkningene etter en relativt mild covid-19 sykdom var årsaken til at Carolina Sahling tok kontakt med OK klinikken med tanke på osteopatibehandling pga. melkesyre-følelsen i bena.

 

Bena surner – melkesyreproblemer etter gjennomgått korona

Det var den 20.6.22 Carolina fikk bekreftet at hun var blitt smittet med korona, og det artet seg som

forkjølelse-symptomer med snørr og hoste. Hun mistet smaken i en uke, og det oppstod en rar følelse i bena. Hun konstaterte at det føltes ut som om hun hadde lårene fulle av melkesyre. Etter at hun var på bedringens veg slo sykdommen til igjen. Hoste var hun ikke særlig plaget av i starten av sykdomsbildet, men da det hele blusset opp igjen gjorde en sterk hoste seg gjeldende. Det var da melkesyren manifisterte seg i begge leggene. Hun beskrev plagene som kramper og stivhet i muskulaturen, og det merktes spesielt når hun gikk lange strekninger.

Tendenser til litt stivhet i hendene og tomlene slet hun også med. Når hun trente fikk hun også umiddelbart melkesyre, ikke bare i bena, men også i armene. Når hun har gikk langt begynte leggene og skjelve, og det samme kunne skje i armene også bare når hun holdt telefonen.

Dette førte til at hun ikke torde trene på 2 måneder.

 

Ønske om å prøve osteopat etter kovidsmitten

Hun henvendte seg til legen sin som tok blodprøver, blant annet for å sjekke Magnesiumnivået. Alt var innenfor normalverdiene. Hun ble anbefalt Voltarenkrem til leggene, men dette preparatet hjalp dessverre ikke. Rådet fra legen om å sette i gang med trening hjalp henne imidlertid noe fremover, og da spesielt yoga, men melkesyren ville ikke slippe taket. Det var ille å bare sitte stille. Legen antydet at hun kunne bli henvist til nevrolog, men hun ønsket å prøve osteopat først.

 

Osteopati ved melkesyre i bena

Hun fikk seg en time hos en av osteopatene ved OK klinikken på Majorstua i Oslo, og understreket i sykehistorien at hun aldri tidligere hadde hatt lignende symptomer. Carolina måtte gjennom en grundig undersøkelse, og det viste seg etter flere tester at kroppen hennes var blitt så stiv ulike steder av påkjenningene etter sykdommen at blodsirkulasjonen ble delvis nedsatt. Et slikt hinder vil sannsynligvis utløse kjemiske prosesser som settes i gang, og vil nok for noen kunne skape problemer som melkesyre-symptomer. Osteopaten måtte bruke hele verktøykassen sin fra kraniosakral osteopati til manipulasjoner (såkalt knekking på folkemunne) og tøyninger for å få opp fleksibiliteten igjen i muskel- og skjelettsystemet. Derigjennom ble glideflatene mellom forskjellig typer vev som bindevev, ledd, nerver, muskler, og organer i kroppen mer normalisert. Gode råd fulgte også med i vesken hjem.

 

Effekten av osteopatibehandlingen etter bare en behandling

Etter bare en behandling er Carolina over seg av begeistring. Hun merket allerede dagen etter behandlingen veldig stor forskjell. Leggene var mye bedre. Spenningene hun hadde følt var i det hele tatt ikke slik hun hadde slitt med i flere måneder. Melkesyrefølelsen var borte. Pustingen hennes var også mye bedre. Hun fortalte at hun følte en enorm lettelse gjennom hele kroppen etter osteopatibehandlingen, og er i dag så glad for at hun steget ut å prøvde en behandlingsform hun bare hadde hørt om, men ikke prøvd ut tidligere.

 

 

Flere Blogg-innlegg

Få 40% rabatt på massasje hele uken frem til 30.09! Forhåndskjøp massasjetimene innen 05.07 kl. 16.00, og timene kan brukes innen 30.09...

Stress, angst og søvnløs? Osteopati for bedre livskvalitet.

Ostepati har vist seg å være nyttig for å lindre symptomer som angs...

Parkinsonpasienter, oppdag HÅP gjennom Muskelterapi.

Muskelterapeut Mattias Lövgren med sin bachelor i osteopati har med sin tilpassede tilnær...