Hva skjer under en kiropraktorbehandling?

Ved en førstegangskonsultasjon vil kiropraktoren gjennomføre en grundig klinisk undersøkelse av ledd, muskulatur og nervesystemet. Dette inkluderer også nevrologiske og ortopediske tester. 

Kiropraktoren vil også gjennomgå din sykdomshistorikk for å få relevant informasjon om nåværende problem og om tidligere skader/sykdommer og andre forhold som kan ha innvirkning på dine plager. Kiropraktoren vil gjennom funksjonsundersøkelsen se på bevegeligheten i ryggsøylen og andre ledd for å finne feilfunksjoner (låsinger) og vurdere om disse har sammenheng med symptomene som blir beskrevet. Dette gjør kiropraktoren ved å se på bevegelsesmønster og fremfor alt gjennom å kjenne (palpere) med hendene på muskulatur og ledd.

Hvis det behøves røntgenbilder, CT- eller MR-undersøkelser kan kiropraktoren rekvirere dette og undersøkelsene dekkes av folketrygden (på samme måte som ved rekvisisjon fra lege).

Når undersøkelsen er ferdig og kiropraktoren har nok informasjon for å stille en arbeidsdiagnose kan behandling påbegynnes. Sentralt i kiropraktikk står den spesifikke manipulasjonsbehandlingen. Det kan beskrives som en rask, passiv strekk av strukturene rundt et ledd (oftest med et "klikkelyd"). Dette har en rekke dokumentert gunstige nevrofysiologiske virkninger som normaliserer leddbevegelsen, reduserer smerte og muskelspenninger.

Kiropraktorene kan ogsp forandre spenningstilstanden i muskulaturen gjennom en rekke forskjellige behandlingsteknikker for muskulatur og bindevev, som eksempelvis triggerpunktbehandling, strain-counterstrain, passive tøyninger og mobiliseringsteknikker.

Mer om Kiropraktikk

Kiropraktikk omfatter diagnostikk, behandling, rehabilitering og forebygging av plager i nerve-, muskel- og skjelettsystemet. En kiropraktor behandler spesielt tilstander og plager som involverer ryggsøylen, men kiropraktorene undersøker og behandler også hele bevegelsesapparatet.

En kiropraktor oppfattes tradisjonelt som behandler av ryggplager, men kiropraktorens virkefelt omfatter mye mer enn bare dette. Både gravide, spedbarn, små barn, skolebarn og eldre mennesker kan ha stor nytte av kiropraktikk. Blant annet så kan forebyggende behandling under graviditeten hjelpe mange som har problemer relatert til bekkenlåsing og bekkenløsning.

Kiropraktorbehandling kan virke forebyggende mot fremtidige plager. Det vil ofte være anbefalt å oppsøke kiropraktor ved mindre eller begynnende ubehag. 

Ja, kiropraktoren kan skrive ut sykemelding i inntil 12 uker. Våre kiropraktorer kan også henvise videre til røntgen og spesialister dersom dette anses nødvendig.

Gravide har stor glede av å få kiropraktorbehandling. Kiropraktoren jobber mye med bekkenproblemer i sammenheng med graviditet og etter fødsel.