Hva er kiropraktikk?

Kiropraktikk omfatter diagnostikk, behandling, rehabilitering og forebygging av plager i nerve-, muskel- og skjelettsystemet. En kiropraktor behandler spesielt tilstander og plager som involverer ryggsøylen, men kiropraktorene undersøker og behandler også hele bevegelsesapparatet.

Rygg- og nakkeplager er de vanligste plagene kiropraktorer behandler, men de har også kunnskap og erfaring med behandling av svangerskapsrelaterte problemer som bekkenløsning og bekkenlåsning eller problemer knyttet til kjevespenninger. En kiropaktor har også mye kunnskap vedrørende nervesystemet og har kunnskaper vedrørende langvarig svimmelhet og krystallsyke. Selve ordet kiropraktikk er av gresk opprinnelse og betyr "å behandle med hendene", og kiropraktorene benytter seg av manipulasjonsteknikker for  å øke bevegeligheten og kroppens funksjonalitet. 

Kiropraktorer har offentlig godkjenning hvilket betyr at alle våre kiropraktorer ved klinikken på Majorstuen i Oslo har fullført kiropraktorutdannelse godkjent av norske myndigheter. Kiropraktorutdannelsen er normert til fem og et halvt år på universitet.

Mer om Kiropraktikk

En kiropraktor oppfattes tradisjonelt som behandler av ryggplager, men kiropraktorens virkefelt omfatter mye mer enn bare dette. Både gravide, spedbarn, små barn, skolebarn og eldre mennesker kan ha stor nytte av kiropraktikk. Blant annet så kan forebyggende behandling under graviditeten hjelpe mange som har problemer relatert til bekkenlåsing og bekkenløsning.

Ved en førstegangskonsultasjon vil kiropraktoren gjennomføre en grundig klinisk undersøkelse av ledd, muskulatur og nervesystemet. Dette inkluderer også nevrologiske og ortopediske tester. 

Kiropraktorbehandling kan virke forebyggende mot fremtidige plager. Det vil ofte være anbefalt å oppsøke kiropraktor ved mindre eller begynnende ubehag. 

Ja, kiropraktoren kan skrive ut sykemelding i inntil 12 uker. Våre kiropraktorer kan også henvise videre til røntgen og spesialister dersom dette anses nødvendig.

Gravide har stor glede av å få kiropraktorbehandling. Kiropraktoren jobber mye med bekkenproblemer i sammenheng med graviditet og etter fødsel.