Kan gravide gå til kiropraktor?

Gravide har stor glede av å få kiropraktorbehandling. Kiropraktoren jobber mye med bekkenproblemer i sammenheng med graviditet og etter fødsel. 

Under en graviditet utsettes en vordende mor for en mye større belastning enn normalt. Det er en ekstrem påkjenning kroppen utsettes for, man blir tyngre, magen vokser og tyngdepunktet forskyves. Hos noen går dette helt greit og knirkefritt, mens andre føler seg slitne og de kan føle spenninger og ubehag i kroppens muskler og ledd. Dette kan ende med bekkenløsning, eller bekkenlåsning, som kan være særdeles ubehagelig og smertefullt. Våre kiropraktorer ved klinikken på Majorstuen i Oslo har kunnskaper og erfaringer knyttet til behandling av bekkenlåsing og bekkenløsning. Mange gravide opplever at kiropraktikk letter på smertene og gjør bevegeligheten bedre. 

Det anbefales også å få en sjekk av kiropraktor dersom man planlegger å bli gravid. Kiropraktorbehandling egner seg godt som forebyggende behandling mot bekkenproblemer før og etter svangerskap. Kiropraktoren kan sjekke om bekkenet ditt står rett eller skjevt. Det er viktig at bekkenet og resten av kroppen din belaster ledd og muskulatur så optimalt som mulig før kroppen utsettes for store hormonforandringer og vektøkning. På denne måten kan du bidra til å legge forholdene til rette for et ukomplisert svangerskap, og en så ukomplisert fødsel som mulig.

Dersom du ønsker mer informasjon om hvordan kiropraktikk og en kiropraktor behandler svangerskapsrelaterte plager, les vårt blogginnlegg vedrørende dette av vår kiropraktor Ingrid Julia Cowie. 

Mer om Kiropraktikk

Kiropraktikk omfatter diagnostikk, behandling, rehabilitering og forebygging av plager i nerve-, muskel- og skjelettsystemet. En kiropraktor behandler spesielt tilstander og plager som involverer ryggsøylen, men kiropraktorene undersøker og behandler også hele bevegelsesapparatet.

En kiropraktor oppfattes tradisjonelt som behandler av ryggplager, men kiropraktorens virkefelt omfatter mye mer enn bare dette. Både gravide, spedbarn, små barn, skolebarn og eldre mennesker kan ha stor nytte av kiropraktikk. Blant annet så kan forebyggende behandling under graviditeten hjelpe mange som har problemer relatert til bekkenlåsing og bekkenløsning.

Ved en førstegangskonsultasjon vil kiropraktoren gjennomføre en grundig klinisk undersøkelse av ledd, muskulatur og nervesystemet. Dette inkluderer også nevrologiske og ortopediske tester. 

Kiropraktorbehandling kan virke forebyggende mot fremtidige plager. Det vil ofte være anbefalt å oppsøke kiropraktor ved mindre eller begynnende ubehag. 

Ja, kiropraktoren kan skrive ut sykemelding i inntil 12 uker. Våre kiropraktorer kan også henvise videre til røntgen og spesialister dersom dette anses nødvendig.