Soneterapi, Refleksologi og Nevrorefleksologi

Soneterapeut, refleksolog og nevrorefleksolog Anne Katrine ønsker å jobbe tverrfaglig. Hun har grunnutdanning innenfor fotsoneterapi og refleksologi fra Medika Nova i 2005, og har tatt etterutdanning som nevrorefleksolog ved Medika Nova i 2019-2021.

Hva er nevrorefleksologi?

Nevrorefleksologi betyr læren om nervesystemets reflekser, og er en ny og moderne behandlingsform som er utviklet i Norge siden 1990.

Som nevrorefleksolog er man opptatt av en helhetlig forståelse av kroppen, og jobber systematisk med punkter i huden for å påvirke kroppens funksjoner og biologi via nervesystemet for å hjelpe kroppen til en bedre helse.

 

Kan en refleksolog eller nevrorefleksolog avhjelpe stress, utbrenthet og mage- tarmproblematikk?

Menneskekroppen har ikke forandret seg mye de siste hundre årene, men det har skjedd store forandringer i samfunnet. Kroppene våre opplever nå andre og større belastninger enn tidligere. Vi lever i en tid der tempoet går stadig raskere, stressnivået er høyere, samt levesett og kosthold har gitt oss nye helseutfordringer.

En nevrorefloksolog jobber med ulike behandlingsformer som påvirker:

  • Muskel- og skjelettplager samt holdningsproblematikk
  • Mage- og tarmproblematikk
  • Psykiske plager som stress, tretthet og utbrenthet
  • Nedsatt immunforsvar

 

Bindevevsmassasje og lymfedrenering inngår også i behandlingsformen.


Anne Katrines brennende engasjement er lett å forstå gjennom den erfaringen hun har hatt med terapiformen hvor hun har fulgt opp pasienter som har respondert godt på refleksologi og nevrorefleksologi. Det å kunne yte helsehjelp i tilfeller hvor andre ikke har strukket til gir henne ekstra påfyll i hverdagen.

Hun syntes videre det er enestående å kunne jobbe tverrfaglig, noe hun har fått muligheten ved å arbeide på OK klinikken. Hennes hovedfokus er å øke livskvaliteten og gi våre pasienter en bedre hverdag.

Hun er medlem av Refleksologiforeningen, og arbeider både som soneterapeut, refleksolog og nevrorefleksolog.

Flere Blogg-innlegg

Lider du av udefinerbare symptomer, har du problemer med magen eller tarmene? Er du mye oppblåst, har du for mye luftavgang, har du IBS eller kroniske sme...

Karpal tunell syndrom - fikk god hjelp av osteopatibehandling!