Overtråkk kan føre til langvarige smerter. Osteopati kan være løsningen

Overtråkk kan føre til langvarige smerter. Osteopati kan være løsningen!

Overtråkk er en skade som mange kan slite med i lang tid. For studenten og deltidssekretæren Anisa Skonnord var uhellet ute da hun skulle hoppe over et 1 meter høyt gjerde. Osteopati for den skadede ankelen var løsningen.

Det var da Anisa og flere av hennes kamerater skulle hoppe over et gjerde hun skadet foten sin. Hun holdt fast i gjerdet med begge hender, tok sats og hoppet over, og landet med full tyngde på begge bena. Underlaget under den venstre foten var så ujevnt at hun tråkket stygt over. Hun fikk umiddelbart store smerter i foten, og klarte nesten ikke å gå. Hun kunne så vidt legge vekten på et lite punkt, og haltet seg sakte videre. 

Dagen etter var foten like vond, og hun fikk satt på en støttebandasje, samt fikk tilgang til krykker som hun ble helt avhengig av for å kunne bevege seg. Legen ønsket at hun allikevel skulle gå på jobb, men hun hadde en 100% sykemelding i bakhånd om det skulle bli behov for det.

På arbeidsplassen til Anisa ble arbeidet tilrettelagt for en som ikke kunne bevege seg. Osteopat Hilde Vermedal tilbød å se på foten. Etter en grundig undersøkelse viste det seg at Anisa hadde 5 låsninger i foten og 1 i kneet etter den fatale landingen. Og med låsninger så menes ikke det i bokstavelig forstand, men at flere ledd hadde hengt seg opp og inn i hverandre i overtråkkstillingen slik at leddene kun kunne bevege seg begrenset i forhold til før overtråkken. Leddene hadde kilt seg fast som et urverk hvor tannhjulene går i stå, og stod «fastlåst» i overtråkkstillingen slik at vevet som var overstrukket fortsatt stod i spenn. Feilstillingene førte til at hun belastet foten galt og langs ytterkanten, noe som strakk strukturene ytterligere på utsiden av ankelen hennes. Under gange ble strukturene rundt ankelen ytterligere strukket når maksimal kroppstyngde ble lagt på foten noe som førte til at smertene og skaden ble holdt ved like for hvert skritt hun tok.

Osteopatibehandlingen gikk ut på å frigjøre leddene for å øke leddbevegeligheten. I tillegg ble spenninger i muskulatur, båndstrukturer, og bindevev i knokkelvev behandlet. Dette bidro til at leddene begynte å bevege seg normalt igjen, og bløtdelsstrukturer som var overstrukket eller komprimert etter overtråkken ble avlastet slik at normal blodsirkulasjon ble gjenopprettet.

Da Anisa skulle belaste foten igjen etter behandlingen ble hun meget overrasket over de store forandringene. Smertene var så å si borte, og hun kunne glad og fornøyd gå hjem fra jobben samme kveld UTEN krykker.  Hun kan ikke få fullrost nok hvilken fantastisk effekt hun fikk av behandlingen bare etter en gang, og nøler ikke med å anbefale andre med å ta osteopatibehandling etter en overtråkk.

Avslutningsvis innskyter osteopat Hilde Vermedal at alle som trår over bør ta en sjekk med påfølgende behandling/er for å bli kvitt smertene mye raskere, og ikke minst for å forebygge nye overtråkk. Gjør man det ikke er det dessverre mange som vil gå rundt med unødvendige «låsninger» i benet som vil kunne slite ut leddflatene som blir belastet fordi leddflatene står for nær hverandre. Slitasje, eller artrose som det heter på fagspråket, er viktig å forebygge etter slike skader avslutter osteopaten med.

 

Sprained ancles can be treated bye osteopaths at OK klinikken Oslo. Do not hesitate to take contact with us on phonenumber: 23 21 38 00, or book an osteopathyappointment on our online booking :  https://okklinikken.makeplans.no/categories

 

Flere Blogg-innlegg

Få 40% rabatt på massasje hele uken frem til 30.09! Forhåndskjøp massasjetimene innen 05.07 kl. 16.00, og timene kan brukes innen 30.09...

Stress, angst og søvnløs? Osteopati for bedre livskvalitet.

Ostepati har vist seg å være nyttig for å lindre symptomer som angs...

Parkinsonpasienter, oppdag HÅP gjennom Muskelterapi.

Muskelterapeut Mattias Lövgren med sin bachelor i osteopati har med sin tilpassede tilnær...