Hva er en Helsecoach - Lifecoach?

Hva er Lifecoach, men har du noen gang hørt om en Helsecoach og lurt på hva de egentlig gjør? 

I denne bloggposten vil vi utforske hva en helsecoach er og hva deres rolle innebærer.

Hva er en Helsecoach?

En helsecoach er en terapeut og veileder, som guider pasienter på veien til en bedre helse gjennom en helhetlig og individtilpasset tilnærming. Med andre ord vil en helsecoach sette søkelys på hele individet, inkludert deres fysiske, mentale, relasjonelle og spirituelle helse. En helsecoach har en forståelse for at mennesket er komplekst, og for å finne årsakene til pasientens plager og symptomer, må man se på alle aspekter av deres liv i sammenheng.

Hvordan går en Helsecoach frem?

En helsecoach jobber for å skape en trygg og komfortabel atmosfære for pasienten. Deres mål er å skape en "safe space" der pasienten kan utforske og forstå ulike faktorer som påvirker deres mentale og fysiske helse.

Empowerment er en viktig del av en helsecoachs tilnærming. Ofte sitter svarene hos pasientene selv, men de trenger hjelp til å øke bevisstheten, finne frem til svarene og lære hvordan de kan ta grep. En helsecoach hjelper derfor pasienten med å lytte og komme i kontakt med seg selv, med mål om å finne den underliggende årsaken til deres plager. En helsecoach oppfordrer pasienten til å delta aktivt i behandlingen og være en talsperson for sin egen helse. De forstår at pasienten er ekspert på seg selv.

Hva er styrken til en Helsecoach?

Endring kan være både utfordrende og frustrerende, og pasienter kan ofte føle seg overveldet og forvirret av anbefalingene de får fra helsepersonell. En helsecoach er spesialisert i å hjelpe pasienten med å forstå og implementere disse anbefalingene på en bærekraftig måte.

Når bør man ta kontakt med en Helsecoach - Lifecoach?

Hvis du ønsker å ta kontroll over din egen helse og oppnå bedre velvære, kan en helsecoach være et verdifullt verktøy. De vil veilede deg på veien mot en bedre helse og støtte deg gjennom en fremgangsmåte som er skreddersydd for akkurat deg.

Ta grep om din helse og oppnå økt livskvalitet i dag med god hjelp fra en kunnskapsrik helsecoach anbefaler OK klinikkens Sykepleier, Helsecoach, Yogainstruktør og Ernæringsveileder.

 

Flere Blogg-innlegg

Stress, angst og søvnløs? Osteopati for bedre livskvalitet.

Ostepati har vist seg å være nyttig for å lindre symptomer som angs...

Parkinsonpasienter, oppdag HÅP gjennom Muskelterapi.

Muskelterapeut Mattias Lövgren med sin bachelor i osteopati har med sin tilpassede tilnær...

Osteopatisk behandling ved kvinnerelaterte plager
Osteopati og kvinnehelse er det store interessefeltet til osteopat Ingrid Bjørklund ved OK klinikken på...