Haltende hund med stiv rygg og nakke fikk god effekt av osteopatibehandling

Hunden Dio haltet og var stiv i nakken og nedre delen av ryggen. Han responderte meget godt på osteopat Amy Jahr sin behandling! Det er veldig hyggelig å få slike hyggelige historier med bilder inn i mailboksen på OK klinikken, og som vi fikk lov å dele med alle våre følgere.


Kan osteopati hjelpe en haltende hund?

Matmor Camilla Knudsen skriver følgende om sin haltende hund (bortsett fra overskrifter som står for OK klinikkens del):

«Dio haltet plutselig ganske betydelig foran, etter en agilitytrening. Lang historie kortere; Kiropraktor og veterinær fant at han hadde en betydelig vridning i bekkenet, og noen låsninger blant annet i nakken. Vi vet ikke helt hva som faktisk har skjedd, for det skjedde ikke noe unormalt under denne treningen. Når vi ser tilbake er det ikke usannsynlig at han kan ha sklidd på isen og løpt rundt i dyp snø en dag han tok seg en liten luftetur på egenhånd.. Han fremstod helt fin i dagene etter denne lufteturen, og vi fortsatte som normalt da uten å tenke noe mer på det. Men så dukket det altså opp etter en trening. 

Han gikk på betennelsesdempende en periode, fikk mer behandling, men det var fortsatt noe som gjorde at han ikke fikk god bevegelighet og ble veldig stiv etter litt belastning. Veterinær anbefalte osteopat og gjerne en som driver med kraniosakralterapi også. Slike vokser jo ikke på trær, så etter litt leting og anbefaling fant vi Amy.  

Jeg fikk umiddelbart en god følelse da Amy kunne se hvilke ting Dio sliter med bare ved å se han bevege seg. Hun kunne se at han ikke bevegde seg fritt i bakparten, og at noe var i uorden i nakken på høyre side. 

Hvordan vil en hund reagere på å få osteopatibehandling? 

Og så kommer noe av det fineste med hunder; de er helt ærlige. Dio viser meg med en gang at han er trygg og komfortabel med Amy, og da blir jeg trygg også. Han tar imot all behandling i fullstendig ro, og holder på å sovne flere ganger.  

Får hunden og hundeieren øvelser av osteopaten?

Etter første behandling fikk vi hjemlekse, en tilpasset øvelse for å hjelpe Dio å aktivere og strekke ut psoas (hoftebøyer). Og det ga resultater, og han ble mye mer bevegelig bak. Men fortsatt litt for stiv i front, særlig etter aktivitet.  

Etter en uke var vi på ny behandling, og Amy kjente det samme som jeg opplevde, og fikk jobbet litt mer med fronten hans. Jeg fikk også konkrete tips om hvilke tilskudd av mineraler han kan ha godt av for ytelse og restitusjon. Så nå henter vi vann til hundene fra bekken, vann med naturlig innhold av mineraler.  

Det har bare vært en lekseøkt etter denne behandlingen, men det virker svært lovende. Han tok seg godt ut i denne økten, og virket ikke stiv på kvelden <3  

Vi har ny time om 2 uker. Så vi er ikke helt i mål. Jeg har heller ikke trent noe agilityrelatert i denne perioden, så vi har et stykke igjen. Håpet var å rekke NM om litt over en måned,, men det tar den tiden det tar.» 

Det er status så langt, skriver Camilla som gleder seg til fortsettelsen.

Behandling av hunder

Osteopater ble offentlig godkjent som helsepersonell den 01.05.2022. og akkurat som med menneskekroppen kan man bruke manuelle teknikker for å lette på spenninger og andre problemer i muskler og ledd for våre firbeinte venner så de får en bedre dyrehelse og livskvalitet. Ved å ta i bruk teknikker som vil øke leddbevegeligheten samt dempe stivhet og stramhet i muskler og bindevev vil blodsirkulasjonen hos hunden bli forbedret, og hunden vil få et bedre og mer fornøyd liv.

 

Hva slags tilstander og problemer kan en osteopat avhjelpe en hund med?

Osteopat Amy Jahr har videreutdannet seg innen veterinærosteopati og kan hjelpe hunder med å gjenopprette den naturlige balansen i kroppen – og som et resultat forbedre den helhetlige funksjonen. Osteopati for hunder handler ikke om kun å fikse en vond rygg, men kan også hjelpe med et bredt spekter av problemer eller feilstillinger som for eksempel:

  • Bløtvevsskader
  • Generell stivhet hos eldre hunder
  • Hofte dysplasi
  • Slitasje i ledd
  • Generell utmattelse
  • Forbedring av gange ved å se på feilstillinger
  • Problemer med tenner
  • Traume og/eller ulykker
  • Etter operasjon
  • Repetitive aktiviteter som fører til irritasjon hos hunden

OK klinikken tar i mot alle hunderaser til behandling. Ved bestillingen er det fint om dere skriver ned at behandlingen gjelder en hund hvor hundens navn og fødselsdato oppgis.

Pris for osteopati for hunder og katter:

1. gangskonsultasjon 60 min:      kr. 2000

Oppfølgende behandling 30 min:  kr. 1400 

Flere Blogg-innlegg

Stress, angst og søvnløs? Osteopati for bedre livskvalitet.

Ostepati har vist seg å være nyttig for å lindre symptomer som angs...

Parkinsonpasienter, oppdag HÅP gjennom Muskelterapi.

Muskelterapeut Mattias Lövgren med sin bachelor i osteopati har med sin tilpassede tilnær...

Osteopatisk behandling ved kvinnerelaterte plager
Osteopati og kvinnehelse er det store interessefeltet til osteopat Ingrid Bjørklund ved OK klinikken på...