Osteopati hjalp skitalent med melkesyreproblematikk

Etter en helt ødelagt skisesong ble Even Rieber Haugland kvitt melkesyreproblematikken etter en behandling med osteopati.

Problemer med melkesyre i begge bena

Even Rieber Haugland hadde en fabelaktig langrenns-sesong som 15 åring i 2015 hvor han ble Kretsmester i Oslo. Han tok gull i klassisk og sølv i skøyting. Han hadde også en meget pen plassering i hovedlandsrennet hvor han ble nummer 16 av 340 deltagere. Alt gikk på skinner. Men siste skisesong gikk ganske annerledes.

Ved juletider merket han problemer med melkesyre i begge bena under trening og konkurranser. Han ble stiv og nummen i lårene når han trente hardt, og han følte at det stoppet helt opp under konkurranser. Det var kun da han trente hardt at problemene dukket opp og ikke når han tok det mer med ro. Han hadde ingen god forklaring på problemstillingen, men fikk av ulike trenere, behandlere vite at han sannsynligvis var overtrent og måtte ta det mer med ro, og ikke trene så hardt. Selv hadde han ikke tro på at han var overtrent for han hadde ikke trent mer enn normalt.

Det viste seg at Even hadde fått lyskestrekk når han spilte fotball den samme sommeren. Det hadde vært et gjentagende problem de siste 3 årene. Lyskestrekken kom ved hurtige vendinger og når han spurtet. Han kunne også kjenne dette ved sykling og ved skøyting på rulleski. Even ønsket av den grunn å slutte med fotball i håp om å bli bra i bena, men ingen tiltak førte han i riktig retning. Ikke før han kom til OK klinikkens osteopat Hilde Vermedal.

Undersøkelse hos osteopat gav svar 

Undersøkelsene av Even viste at han hadde en kraftig rotasjon av bekkenet hvor den ene bekkenhalvdelen også var forskjøvet. Han hadde også en vridning og låsning av korsbenet, samt nedsatt bevegelighet med låsninger i flere ledd i ryggraden. I tillegg var bindevevet rundt flere av de indre organene for stramt slik at det ble for sterke drag mot skjelettet hvor organenenes bindevev fester seg. Man kan sammenligne det med et telt som har for stramme barduner på noen sider, og som vil føre til et skjevt og ubalansert oppsatt telt. Slik blir det også med menneskets kropp når flere strukturer blir for stramme og bevegeligheten blir nedsatt.

Gjennom å få bort låsningene (nedsatt bevegelighet) i ryggraden, bekken og rundt korsbenet, behandle bindevevsnettverket rundt organene slik at spenninger og unødvendige drag mot skjelett opphørte ble ikke bare sirkulasjonen og dermed dreneringen inne i kroppen bedre, men også leddene fikk større bevegelsesfrihet og sirkulasjon. Behandlingen førte til at den anatomiske motstanden og demningen i bekkenet som hindret en normal sirkulasjon fra bena og opp mot hjertet forsvant.  Dette førte til en umiddelbar effekt og symptomfrihet under hard trening.

Symptomfri etter kun tre osteopatibehandlinger

Even har så langt kun hatt tre behandlinger totalt for å følge opp kronisk nedsatt bevegelighet i kroppen, som det er gunstig å få eliminert så mye som mulig av for å forhindre tilbakefall av symptomene. Han er i dag fortsatt symptomfri og er naturlig nok veldig glad for det, men syntes det er ergerlig at han ikke fant veien til osteopatibehandlingen på et tidligere stadium så ikke hele skisesongen hadde gått tapt.

 

Har du hatt lignende problemer eller er blitt forhindret til å utnytte din fulle kapasitet som idrettsutøvers eller som aktiv mosjonist, sett opp en time til en av våre osteopater. Ta kontakt med oss på telefon 23 21 38 00 eller sette opp en førstegangstime via vårt online bookingssystem.  

 

Flere Blogg-innlegg

Få 40% rabatt på massasje hele uken frem til 30.09! Forhåndskjøp massasjetimene innen 05.07 kl. 16.00, og timene kan brukes innen 30.09...

Stress, angst og søvnløs? Osteopati for bedre livskvalitet.

Ostepati har vist seg å være nyttig for å lindre symptomer som angs...

Parkinsonpasienter, oppdag HÅP gjennom Muskelterapi.

Muskelterapeut Mattias Lövgren med sin bachelor i osteopati har med sin tilpassede tilnær...