Jan (58) ble kvitt smertene etter kun en behandling hos kiropraktor

- Spenningen i ryggen ble borte slik at jeg fint kunne gjennomføre 10 dager med reinjakt, fluefiske og gamfiske i fjellet, forteller han.

Korsryggsmerter
Jan hadde smerter som følge av stivhet og en låsning nederst i ryggen som kjentes som knivstikk. Han håpet at turen til kiropraktor Emmanuel Tendille ville gjøre at muskulaturen skulle slappe av slik at smertene ble bedre.
- Jan virket som en aktiv mann og hadde ikke gått noe særlig til behandling før, forteller Tendille. Han forklarer at det kunne virke som at Jans plager sannsynligvis var forårsaket av en dehydrert ryggskive i korsryggen.
- Dette er en naturlig prosess som kommer av belastning i ryggen over tid. Slike plager kommer gjerne med alderen, og trenger ikke nødvendig vis å ha noe med livsstil å gjøre, forklarer han.

Tok seg god tid
Jan hadde liten erfaring med behandling hos kiropraktor fra før. Sist gang han var til behandling hos kiropraktor var tidlig på 90-tallet, og det hele var over på 5 minutter.
- Denne gangen var kiropraktoren nøye med kartleggingen og brukte god tid på det, forteller Jan. Tendille peker på at det er mye mer som ligger til kiropraktikk en det mange kanskje tror.
- Som kiropraktor er jeg veldig opptatt av å ha et helhetlig perspektiv på pasientenes smerter og plager, forteller han. Han understreker at kiropraktikk ikke bare handler om det folk gjerne kaller knekking, eller manipulasjon, men at alt har en sammenheng.
- Jeg er opptatt av så se hele bildet. Både skjelett, muskulatur og bindevev, legger han til.

God effekt av behandlingen
Tendille brukte en rekke ulike teknikker for å hjelpe Jan med smertene. Blant annet tøyning av muskulaturen i de utsatte områdene.
- I tillegg gjennomførte jeg fleksjon distraksjon, altså tøyning av lumbalskivene, samt manipulasjon og korrigering av bekkenet, legger han til.
- Jeg tror Jan hadde såpass god effekt av behandlingen først og fremst fordi han er en aktiv mann med en sunn livsstil og god bevegelighet, forteller Tendille.
- Samtidig var nok skaden og smertene ute av den såkalte akuttfasen, noe som betyr at det er enklere å få ting til å bevege på seg igjen fordi smertene ikke er like kraftige som de kanskje har vært, legger han til.

Fikk øvelser og gode råd
I tiden etter behandlingen gjennomførte Jan øvelser hjemme som han hadde fått av Tendille.
- Jeg fikk praktiske råd om gode og ikke gode stillinger, samt om gode øvelser for ryggen, sier Jan. Han forteller at han til og med kunne kjøre sitt faste morgentreningsprogram nesten med en gang etter behandlingen. Han er også glad for at han kunne gjennomføre den planlagte aktivitetsturen til fjells.
- Spenningen i ryggen ble borte slik at jeg fint kunne gjennomføre 10 dager med reinjakt, fluefiske og gamfiske i fjellet, forteller han.

Kiropraktor Tendille understreker at det er viktig å utføre øvelser og råd som terapeuten gir deg. Han mener at å gå til behandling ikke er noen mirakelkur.
- Pasienten må selv ta grep om sin egen helse. Hvis man er flink til å utføre øvelser og treningråd som man får av terapeuten sin vil man merke bedring raskere. Dessuten vil behandlingens gode effekter bli opprettholdt dersom man på egenhånd fortsetter behandlingen hjemme, understreker han.

I dag står det fortsatt veldig bra til med ryggen til Jan.
- Det er kun ørlite sårhet i det tidligere stressede området, forteller han. Når vi spør om han vil anbefale behandling hos kiropraktoren til venner og familie er han ikke i tvil.
- Ja absolutt, og det har jeg allerede gjort!

 

Du kan finne en oversikt over ledige timer hos kiropraktor Emmanuel Tendille via vår online booking. Du kan også bestille time via e-post til mail@okklinikken.no 
eller tlf: 23 21 38 00

Flere Blogg-innlegg

OK klinikken sparker i gang sommeren med sommerkampanjen du har ventet på! Akkurat nå får du halv pris på fysikalsk massasje hos utvalgt...

Mot slutten av april 2022 oppsøkte Beate Nereng Larsen hjelp hos osteopat Hilde Vermedal ved OK klinikken på Majorstua i Oslo. Beate tok kontakt me...

Noen av utfordringene i livet er enklere å håndtere enn andre – gjerne fordi vi forstår hva de kommer av. Da er det lettere å lø...

Se også

Etter en helt ødelagt skisesong ble Even Rieber Haugland kvitt melkesyreproblematikken etter en behandling med osteopati.

Ann Kristin (53) hadde lenge slitt med stivhet i korsryggen. Etter å ha tatt i bruk DynAir Premium Kilepute i kontorstolen på jobben var plagene bor...