Osteopati

Osteopati er en helhetlig behandlingsform som er godt egnet for pasienter i alle aldre. Osteopati legger vekt på å se sammenhengen mellom dine symptomer, skadens opprinnelsessted og hvilken relasjon plagene har til tidligere traumer som fall, slag og ulykker. Osteopatene på vår klinikk på Majorstuen i Oslo arbeider for å normalisere bevegelsen mellom ledd og bindevev og gjenopprette god sirkulasjon i kroppens organ- og nervesystem.

 

 

Osteopati er en behandling som er godt egnet for både babyer, barn og voksen. Osteopati er et etablert undersøkelses- og behandlingssystem for hele bevegelsesapparatet. Osteopati er en god behandlingsmetode for å oppdage funksjonsfeil i form av nedsatt eller låst leddbevegelighet, nedsatt bevegelighet og spenninger i muskler og bindevevsnettverket samt sirkulasjonsforstyrrelser. Våre osteopater har en helhetlig tilnærming til kroppen og ser sammenhengen mellom dine symptomer, skader og relasjoner til tidligere fall, slag eller ulykker. I tillegg vil osteopatene undersøke arrvev i kjølvannet av infeksjoner og betennelser man har hatt. Osteopatene ved vår klinikk ved Majorstuen i Oslo har ett tett samarbeid med våre kiropraktorer, fysioterapeuter, massører og akupunktører som vil gi deg et helhetlig behandlingstilbud.

Hva behandler en osteopat?

Summen av skader og sykdom du utsetter deg for gjennom livet skaper spenninger og arr i kroppens vev, som gradvis øker muligheten for ubehag og symptomer og over tid kan føre til sykdom. Gjentatte belastninger på muskel- og skjelettsystemet kan være med på å gi feilfunksjon og smerter. Osteopater behandler smerter og plager i rygg, nakke, hode, armer og ben. Andre plager kan være idrettsskader, migrene, hodepine, og fordøyelsesproblemer. Kroniske infeksjoner som ørebetennelser og gjentagende urinveisinfeksjoner er også områder som behandles av osteopater. Osteopatisk behandling i forbindelse med graviditet kan være forebyggende og behandlende for bekkenlåsning, smerter i hofter rygg og skuldre. Dette gir bare en liten pekepinn på hva osteopater kan behandle. Osteopaten er opptatt av å optimalisere helsen din. Gjennom manuell behandling ser de kroppen som en helhet og legger til rette slik at hver enkelt del i kroppen virker optimalt. Ved å arbeide for bedre funksjonalitet forebygger osteopaten at sykdom og plager oppstår.

Barneosteopati

Spedbarn og barn med ulike problemer kan ha stor nytte av osteopati. Behandlingsmetoden går inn for å optimalisere funksjonsnivået til hvert enkelt barn. Gjennom undersøkelse kan osteopaten oppdage funksjonsfeil som kan ha oppstått under fødsel eller andre hendelser. Barn som er født med sugekopp eller tang kan være spesielt utsatte, da spenninger kan oppstå i bindevevet og sømmene (suturene) mellom knoklene i hodeskallen. Gjennom å benytte hendene som arbeidsverktøy vil osteopaten gjennom fintfølende teknikker kunne oppdage funksjonsfeil som låst eller redusert leddbevegelighet, nedsatt bevegelighet og spenninger i muskler og bindevevsnettverket og sirkulasjonsforstyrrelser. Osteopati er blant annet en god behandlingsform for spedbarn og barn som er urolige, barn som er plaget med kolikk, barn som har en favorittside når de sover, eller barn som er plaget med skjev hodeskalle. Osteopati vil også kunne hjelpe barn som har stramt tungebånd eller som av ulike grunner har vanskeligheter med næringsopptak og amming. Flere av våre osteopater har lang erfaring og god kompetanse med behandling av spedbarn og barn, og har spesialkompetanse gjennom videreutdanning innenfor dette fagområdet.

Hvordan behandler en osteopat?

Ved en førstegangskonsultasjon hos en av våre osteopater vil det gjennomføres en større kartlegging av din sykdomshistorikk og livsstil. Videre tas det grunnleggende fysikalske undersøkelser. Våre osteopater vil foreta spesifikke undersøkelser basert på symptomene du beskriver. Osteopatene kan be om å få se på ditt bevegelsesmønster eller observere din holdning og funksjon. Gjennom rutineundersøkelsen vil våre osteopater kunne identifisere og avdekke funksjonsfeil i muskelskjelettet og bindevevsnettverket. Våre osteopater vil så i samspill med deg sette opp et behandlingsprogram.

En osteopat undersøker muskel- og skjelettsystemet, bindevevsnettverket og sirkulasjonen i alt vev som er tilgjengelig gjennom palpering (undersøkelse med hendene). Osteopatene undersøker blant annet fleksibiliteten og bevegeligheten til bindevevs-nettverket rundt organene i kroppen. Palpasjon ved hjelp av hendene er et meget fintfølende verktøy og kan hjelpe med å identifisere mindre funksjonsfeil i kroppen som kan skape plager. Videre undersøker de suturer mellom knoklene i hodeskallen, dette kalles kraniosakral osteopati. Mange av våre terapeuter benytter seg av nettopp kraniosakral osteopati. Les mer om våre osteopater her. 

Ta kontakt med oss på 23 21 38 00 eller benytt deg av vårt online bookingsystem for å sette opp en førstegangstime hos en av våre osteopater.

 

Relaterte artikler

Forskning har vist at osteopati og osteopatisk behandling hos en gruppe for tidlig fødte (premature) spedbarn reduserte risikoen både for...

Har du plager med hodepine eller migrene? Våre kiropraktorer har god erfaring innenfor behandling av migrene og spenningshodepine.

 

Kolikk kan være frustrerende og smertefullt for både foreldre og barn. Våre osteopater på OK klinikken har lang erfaring innenfor b...

Hjernerystelser gir oftest kun forbigående plager. Det er derimot enkelte som kan få senskader og langvarige plager etter en hjernerystelse. De...

Kjevespenninger og anspent kjeve er en mulig årsak til hodepine, svimmelhet, øresus og smerter i nakke og skuldre. Rett behandling av plagene ...

Opplever du plager med astma eller KOLS? Det kan være du har forsøkt mange ulike behandlingsformer, men ikke funnet noe som fungerer for ...

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden